Een cruciale stap naar de toekomst: het dataplatform van Koninklijke Rotra

De logistieke sector is nogal traditioneel en tegelijkertijd bijzonder innovatief. Welke veranderingen zullen op korte termijn grote impact hebben op uw organisatie? En meer nog: hoe zorgt u dat uw bedrijf klaar is voor de toekomst? Om u te helpen in uw denkproces richting het antwoord op deze vragen, bieden wij u het verhaal van het dataplatform van Rotra.

Dit uitgebreide klantverhaal is de combinatie van de eerdere case studies die we hebben gedaan met medewerkers van Koninklijke Rotra.

  • Bekijk hier de case study over de flexibele integratielaag die Rotra opbouwde in samenwerking met Motion10.
  • Bekijk hier het verdiepende interview over de data analytics toepassingen en het webportaal dat Rotra ontwikkelt.

Het gehele verhaal integraal lezen, ook offline? Download het verhaal onderaan deze pagina.

Een flexibel dataplatform voor Rotra

Koninklijke Rotra wilde zich klaar maken voor het concurreren in de toekomst, meer inzicht hebben in interne processen en betere dienstverlening voor klanten kunnen bieden. Daarom was er bij Rotra behoefte aan een flexibele integratielaag. De flexibele integratie tussen de verschillende systemen en applicaties die de organisatie gebruikt, vormt nu de basis voor een dataplatform ten bate van data-analyse, en een klantenwebportaal.

  • De applicatiearchitectuur van Rotra is nu meer flexibel en beheersbaar.
  • Informatie kan gemakkelijk en betrouwbaar worden ontsloten; voor interne besluitvorming en om inzicht te bieden aan klanten en partners.
  • Nieuwe koppelingen met klanten zijn gemakkelijk en snel te maken.

Met het flexibele dataplatform is Rotra klaar voor de toekomst.

Aanleiding, business case en resultaat

Waar wilde men precies op inspelen, wat was de aanleiding; hoe verliep het project en wat levert het op? Wij spraken met enkele van de betrokken en projectverantwoordelijke personen bij Rotra, over het precieze doel van een flexibele integratielaag, dataplatform en klantenwebportaal.