Metrolab | 29 november 2018

De RET is één van de grootste aanbieders van openbaar vervoer in Nederland. Onlangs vierde de organisatie dat de metro al 50 jaar rijdt in Nederland. Met het Metrolab op 29 november kijkt de RET juist vooruit naar de toekomst. Motion10 levert een kleine bijdrage aan de dag met een focus op innovatie in de transportsector.

De regio Rotterdam groeit, en daarmee ook het aantal reizigers. Om alle reizigers te kunnen blijven vervoeren is het de droom van de RET om het metronetwerk flink uit te breiden. De realiteit is dat het jaren kan duren voordat dit een feit is. In het Metrolab zoeken 50 deelnemers naar een oplossing voor de tussentijd: hoe houden we het reizen op het RET metronetwerk aangenaam?

Innovatieve oplossingen voor een grootstedelijk transportvraagstuk

Het Metrolab is een bijzondere metro, die voor één dag wordt ingericht met innovatieve middelen. Aan de hand van deze middelen, in- en uitstappende sprekers, filmpjes én inbreng van reizigers, proberen de deelnemers al rijdend in het Metrolab een antwoord te vinden op het vraagstuk.

Motion10 rijdt mee met de RET

Het Metrolab is een samenwerking tussen RET, Gemeente Rotterdam, MRDH, KPN, Railforum, Movares en Motion10. Ook studenten van Zadkine rijden mee in het Metrolab. Motion10 is aanwezig als partner en stelt naast een HoloLens en een Microsoft Surface Hub ook experts beschikbaar die innovatieve sessies zullen leiden.

Online samenwerken aan projecten

Innovatie bij de RET

In het kort

“Interne commitment voor een nieuwe projectomgeving.”

Meer over innovatie in de transportsector?

  • Wilt u meer weten over het Metrolab? Bekijk de website 50jaarmetro.nl en houd de social media kanalen van de RET in de gaten.