Menu

Modern dataplatform om data-gedreven te kunnen werken

Hoe kunnen woningcorporaties proactief antwoord geven aan hun verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid in de wijk en het duurzame welzijn van de huurder? Volgens Dennis Rosenbrand van dataspecialist Motion10 is een modern dataplatform het antwoord: “Hiermee is het mogelijk een helder beeld te creëren van de behoeftes van huurders en de staat van hun bezit.” Motion10 is op 27 september één van de exposanten tijdens CorporatiePlein, en CorporatieMedia sprak daar alvast met Dennis over.

Dit artikel verscheen eerder op de website van CorporatieMedia. | Afbeelding: CorporatieMedia10

“Woningcorporaties hebben waardevolle data en processen vastgelegd in applicaties en databronnen” begint Dennis het gesprek. “In de nabije toekomst gaat sensordata daar ook een belangrijke rol spelen. Deze data en processen willen corporaties gebruiken in nieuwe toepassingen om meer waarde voor huurders te bieden, en uiteindelijk de hele gemeenschap.

Ons ‘Dataplatform voor Woningcorporaties’ biedt uitkomst door stuurinformatie te leveren op MT-niveau, procesinformatie voor operationele medewerkers te bieden en een veilige ontsluiting te garanderen van data naar ketenpartners en huurders.”

Meer dan technologie alleen

Een dataplatform kan alleen de maximale waarde leveren als het gebouwd is op slimme integraties tussen interne systemen onderling, maar ook koppelt met systemen van partners. Dennis: “Dit bevordert de efficiëntie en effectiviteit van de samenwerking tussen ketenpartners, maar ook tussen verschillende onderdelen binnen de organisatie.”

“De digitale transformatie draait daarbij om veel meer dan alleen technologie. Slim, agile en innovatief samenwerken begint bij adoptie van de data-gedreven denk- en werkwijze, en van de digitale werkomgeving.

De laatste steunpilaar die corporaties nodig hebben om een écht data-gedreven corporatie te worden, is een effectieve change management of adoptie-aanpak. Met technologie is alles mogelijk, maar een technisch perfect werkende oplossing leveren is de helft van het werk. Technologie en software worden pas echt waardevol wanneer mensen de mogelijkheden ervan volledig benutten.”

Data-gedreven

Op CorporatiePlein vertelt Motion10 meer over hoe corporaties data-gedreven kunnen werken. Dennis: “Data-gedreven werken betekent eigenlijk niets anders dan je continu bezighouden met wat een bepaalde beslissing betekent voor de klant of huurder. Onze standaard oplossing, het ‘Dataplatform voor Woningcorporaties’ maakt dit mogelijk, en de data-gedreven corporatiemedewerker maakt het verschil.”

 

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vindt u hier.

Motion10 is op CorporatiePlein te vinden op stand 28.