Implementatie van Office 365

Rotterdam, 19 april 2016 – Woningcorporatie Mooiland wil gemakkelijker samenwerken en hun medewerkers en co-makers digitale toegang tot informatie bieden via de cloud. Motion10 helpt hen daarom bij de implementatie van Office 365.

Roland Schweigl is teammanager I&A bij Mooiland. Hij vertelt over de ambities van Mooiland. “Wat we merken in de markt en ook bij onze medewerkers is de behoefte om tijd-, plaats- en device-onafhankelijk samen te kunnen werken en te communiceren op projectbasis maar ook tussen vestigingen. Dat willen we graag mogelijk maken.” 

De voordelen van de cloud en Office 365

Roland Schweigl: “We hanteren een Microsoft-tenzij, maar ook een cloud-tenzij beleid. We zijn namelijk al overtuigd van de voordelen van de cloud; de verbeterde schaalbaarheid, flexibiliteit en verlaagde kosten. Anytime, anyplace en via any device samenwerken; dat kan alleen maar via de cloud. En uit ons onderzoek blijkt dat Office 365 daarvoor het meest volwassen platform in de markt is op dit moment.”

Goede reputatie en kennis van de branche

Roland Schweigl: “We hebben voor Motion10 gekozen voor deze implementatie omdat we een goede referentie van Microsoft kregen. Daarnaast is dit voor een groot gedeelte een SharePoint-implementatie en ook daarin heeft Motion10 een goede naam. En ten slotte heeft Motion10 veel ervaring in de woningcorporatiebranche. De eerste contacten met Motion10 waren positief. Ze weten wat ze willen, en zeggen niet overal ‘ja’ en ‘amen’ op. Dat geeft vertrouwen.”

Mooiland gaat met een projecten- en samenwerkingsomgeving ervaring opdoen met samenwerken in de cloud. Dit project is een eerste aanzet om tot een volledige, geïntegreerde digitale werkomgeving te komen.

Over Mooiland

Mooiland is een sociale huisvester. Mooiland bouwt, verhuurt  en  onderhoudt  goede  en betaalbare sociale  woningen.  Mooiland  probeert daarbij  de  juiste  balans  te  vinden  tussen volkshuisvestelijk  en  financieel  rendement.  Mooiland beheert met 300 medewerkers ruim 27.000 woningen in 131 gemeenten in heel Nederland.

Over Motion10

Wij helpen organisaties om beter, slimmer en efficiënter te werken. Integratie zit in ons DNA en wij zijn specialisten in digitaal samenwerken en business intelligence. We weten hoe we meer waarde kunnen halen uit de systemen en informatie die organisaties rijk zijn. Wij helpen hen daarbij met de nieuwste Microsoft technologie.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcia Moestoredjo, Marketing Manager bij Motion10,marcia.moestoredjo@motion10.com / +316 10 06 31 15