Bekijk hoe ook u iets bij kunt dragen

De samenwerkende hulporganisaties (Giro555) komen in actie voor de slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan. In totaal lijden 20 miljoen mensen in deze en omringende landen aan ernstige ondervoeding. Alleen al in Zuid-Soedan leven 100.000 mensen op de rand van de hongerdood. Vanaf maart 2017 komt Giro555 in actie om miljoenen levens te redden. Motion10 draagt haar steentje bij middels een storting, en roept u op om ook mee te helpen.

Farah Karimi, Giro555-actievoorzitter: “Zo’n grote ramp, verspreid over maar liefst vier grote gebieden, is ongekend. Een dodelijke combinatie van klimaatverandering, droogte, armoede en geweld brengt miljoenen mensenlevens in gevaar. Vooral kinderen, zieken en de allerarmsten zijn in acuut levensgevaar. We kunnen niet blijven toekijken en niets doen. Daarom vraag ik vandaag aan iedere Nederlander: Geef voor eten, red levens. Geef aan Giro555.”

Motion10 gelooft in haar eigen verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen. Daarom doneren wij een bedrag van 2000 euro aan giro 555, om ons steentje bij te dragen aan de bestrijding van het gevaar dat momenteel miljoenen levens bedreigt.

Wat doet 555?

Bijvoorbeeld in Zuid-Soedan zetten de organisaties achter Giro555 alles op alles om de hongersnood te bestrijden en zoveel mogelijk doden door honger te voorkomen. Dat doen ze door eten te geven aan mensen die helemaal geen eten meer hebben. Ook in buurlanden die Zuid-Soedanese vluchtelingen opvangen. Op sommige plekken geven ze mensen contant geld of voedselbonnen om eten mee te kopen. Lees hier meer over wat Giro 555 in andere getroffen gebieden doet.

Help mee!

Wij roepen u bij deze van harte op om zelf ook te doneren, of te bekijken op welke manier u anders kunt helpen bij de strijd waarin de samenwerkende hulporganisaties voorop gaan. Bekijk de site van Giro 555 voor meer informatie en doe mee.