Voor het WIRE-project met EP-Nuffic

Rotterdam, 9 mei 2016 – EP-Nuffic draagt onder andere bij aan het versterken van kennis en vaardigheden in ontwikkelingslanden. Motion10 bouwde samen met EP-Nuffic het WIRE projectplatform, op basis van Microsoft Office 365 en een Azure App. Dit project resulteerde in een nominatie voor de Computable Awards 2016.

Het juryrapport van Computable roemt EP-Nuffic om hun “nobele handelswijze”, en stelt dat dat is wat “beloond wordt met een nominatie voor een Computable Award”. Motion10 is erg trots om bij te hebben gedragen aan een project dat het bijzondere werk van EP-Nuffic makkelijker maakt. 

De voordelen van de cloud en Office 365 voor EP-Nuffic

In samenwerking met Motion10 heeft EP-Nuffic er voor gekozen om een cloudoplossing gebaseerd op Office 365 te implementeren. Projectmedewerkers moeten vaak reizen, dus het is belangrijk dat ze het systeem ook mobiel – bijvoorbeeld in Uganda of in Ethiopië – kunnen gebruiken. In de volledige case study kunt u lezen in hoeverre dat gelukt is. 

Juryoordeel

De case van EP-Nuffic en Motion10 is samen met de andere vijf geselecteerden overgebleven na een selectieronde met 47 inzendingen. Motion10 is volgens de jury van de Computable Awards 2016 “in staat geweest om echt toegevoegde waarde te leveren bij EP-Nuffic. Waar het in het verleden veel tijd in beslag nam om informatie rondom de projecten te verzamelen, is dat nu snel en efficiënt geregeld. Een prachtig voorbeeld van een project waarbij ICT echt in staat is om de processen te ondersteunen, en dus is dit project nominatiewaardig in de categorie ICT-project van het jaar in het onderwijs”.

Stemmen

De uiteindelijke winnaar van deze award wordt voor 50 procent bepaald door de vakjury. Voor de overige 50 procent telt uw stem. Van 13 juni tot en met 11 oktober stelt Computable een online omgeving beschikbaar waarin u uw stem uit kunt brengen voor ICT-project van het jaar in het onderwijs.

Over EP-Nuffic

Eén van de belangrijkste en meest toekomstbestendige manieren om een land te helpen ontwikkelen, is het versterken van de onderwijsinstellingen. EP-Nuffic doet dit in 15 landen waaronder Bangladesh,  Indonesië,  Mali, en Rwanda. EP-Nuffic brengt partijen bij elkaar: onderwijsinstellingen in het buitenland en de Nederlandse instellingen en bedrijven met wie ze gezamenlijk projecten doen.

Over Motion10

Wij helpen organisaties om beter, slimmer en efficiënter te werken. Integratie zit in ons DNA en wij zijn specialisten in digitaal samenwerken en business intelligence. We weten hoe we meer waarde kunnen halen uit de systemen en informatie die organisaties rijk zijn. Wij helpen hen daarbij met de nieuwste Microsoft technologie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcia Moestoredjo, Marketing Manager bij Motion10,marcia.moestoredjo@motion10.com / +316 10 06 31 15