Motion10 één van de eerste gecertificeerde Azure businesspartners

Rotterdam, 6 juli 2015 – In het Microsoft-kantoor op Schiphol heeft inmiddels de derde Azure-businesspartners ‘Graduation Party’ plaatsgevonden. Hierbij worden partners erkend die zelfstandig volledige Microsoft Azure cloud-diensten aan hun klanten kunnen bieden. Motion10 kwalificeerde zich hierbij als één van de eerste Azure-businesspartners in Nederland, omdat zij samen met Microsoft een repeatable Azure oplossing in de markt zetten.

Azure is het cloud platform van Microsoft. Microsoft zet met Azure sterk in op een mobile-first, cloud-first visie voor de toekomst. Daarom stoomt Microsoft haar partners door middel van het Azure Practice Development-programma klaar om zelfstandig Azure diensten aan te kunnen bieden. In Nederland zijn nog slechts 31 van de 2427 actieve Microsoft partners gecertificeerd Azure businesspartner.

VaaS: een repeatable Azure oplossing

Motion10 heeft volgens Microsoft aangetoond zelfstandig Azure oplossingen te kunnen leveren. De belangrijkste reden waarom Motion10 is toegelaten tot het selecte gezelschap van gecertificeerde Azure partners, is echter VaaS (VERA as a Service). Dit is een repeatable Azure oplossing die Motion10 in samenwerking met Microsoft in de markt zet.

Met VERA as a Service kunnen woningcorporaties op uniforme wijze applicaties integreren. Corporaties voldoen hiermee direct aan de in hun sector geldende VERA-standaard. VaaS is een Enterprise Service Bus gebaseerd op open standaarden.

Met deze dienst zet Motion10 in samenwerking met Microsoft een oplossing in de markt die corporaties daadwerkelijk verder helpt. VaaS zorgt namelijk voor kostenbesparing, onder andere omdat corporaties voor integratie betalen middels een pay-per-use subscriptie. Maar ketenintegratie bespaart vooral heel veel kosten omdat informatie-uitwisseling geautomatiseerd wordt. VaaS neemt de regie over koppelingen uit handen. Daarnaast is ketenintegratie op basis van VaaS flexibel; corporaties die via VaaS koppelen hoeven zich dus geen zorgen te maken over eventuele aanpassingen in de toekomst.  

Betrouwbare partner 

De certificering betekent dat Microsoft Motion10 ziet als een betrouwbare partner voor Azure oplossingen. Daarnaast zal Motion10 nu nóg nauwer samenwerken met Microsoft bij het ontwikkelen van haar cloud oplossingen, ook voor andere sectoren dan de sector wonen. Voor klanten van Motion10 brengt dat het voordeel met zich mee dat het bedrijf nu nog kortere lijnen heeft met Microsoft voor zowel issues als kansen.

Over Motion10

Motion10 helpt bedrijven en organisaties om meer waarde uit hun informatiestromen te halen. Om te verbinden en te delen. Hierbij zetten zij de nieuwste technologie uit het Microsoft Applicatie Platform in. Motion10 is hét competence center in Nederland als het gaat om SharePoint en BizTalk, Office 365 en Business Intelligence.