Ochtendsessie bij Microsoft: Apps that mean business

Op woensdag 1 maart organiseren Microsoft en partners een klantevent over PowerApps en Flow, met de focus op de business. Wat betekenen PowerApps en Flow voor uw dagelijkse werk, en wat voor waarde kunt u hiermee toevoegen voor uw klanten? Pratap Ladhani, Program Manager voor PowerApps bij Microsoft is één van de sprekers. En onze eigen Eric van Waas leidt ook een sessie.

Power Apps en Flow zijn recente toevoegingen aan het Microsoft cloud platform. Samen zijn ze de opvolgers van SharePoint Designer, InfoPath/Forms Server en bieden ze een hele nieuwe aanpak voor workflows, formulieren en apps.

Power Apps

Met Microsoft PowerApps maken u en uw collega’s gemakkelijk web- en mobiele apps die bruikbaar zijn in het dagelijkse werk. PowerApps is onderdeel van Office 365; de moderne digitale werkomgeving voor iedere organisatie. De functionaliteit van PowerApps maakt het mogelijk om zonder diepgaande kennis van coderen, in een visuele editor eigen apps te bouwen. Het is gericht op pro developers maar vooral ook op eindgebruikers. Meer over PowerApps vindt u hier.

Microsoft Flow

Flow maakt de herhaalde stappen in het dagelijkse werk gemakkelijker. Microsoft flow is een andere toepassing die beschikbaar is voor iedere enterprise gebruiker van Office 365. Flow maakt het mogelijk om met een muisklik processen die logischerwijs op elkaar volgen, aan elkaar te knopen zodat een gebeurtenis een volgend proces automatisch triggert. Dit bespaart veel tijd, vooral op simpele, alledaagse handelingen.

Het event

Microsoft en haar partners (Portiva, Avanade, en Motion10) organiseren dit event om klanten te inspireren en ze mee te nemen in de toegevoegde waarde van deze nieuwe toepassingen voor de business. Wat betekenen PowerApps en Flow voor uw medewerkers en klanten? Om u dat te laten zien bespreken de drie partners cases van toepassingen van de nieuwe technologieën in de praktijk. Eric van Waas – Business Productivity Consultant bij Motion10 – bespreekt de toepassing van PowerApps in een pilot bij een vervoerder in een grote stadsregio om resultaten van een test met reizigers op een nieuw traject te verzamelen en te analyseren. Een groot voordeel is daarbij voor het vervoersbedrijf dat PowerApps standaard onderdeel van Office 365 is, zodat geen extra investeringen benodigd zijn om een app te bouwen. De organisatoren zijn hiernaast erg trots dat Pratap Ladhani, Program Manager voor PowerApps bij Microsoft, één van de sprekers is.