Menu

Hoe cloud transitie en een data- en integratiehub u helpen om wendbaar en flexibel te worden.

18 juni 2019 organiseert Motion10 het tweede Cloud series evenement: Integratie + data = Power! Hoe zet u een goede cloud gebaseerde data- en integratie hub op, zodat u optimaal in een modern digitaal ecosystreem kan fungeren en uw klanten écht toegevoegde waarde biedt? En wat is de “sweet spot” tussen data en integratie? Wanneer zorgen zij voor wendbaarheid en flexibiliteit? We vertellen u graag meer over de gecombineerde kracht van data en (cloud-)integratie. Mis de inzichten niet en schrijf u vandaag nog in.

De middag staat in het teken van data, de transitie naar de cloud en digitale transformatie. We bespreken hoe u slimme data- en integratie toepassingen in kunt zetten om optimaal gebruik te maken van de data binnen en buiten uw bedrijf, om zo een echt grenzeloos ecosysteem te kunnen bouwen. En hoe kan zo’n digitale ecosysteem uw klanten maximale service bieden? Tevens kunt u leren van bedrijven als Van Gogh Museum, KPMG en Fugro, die hun verhaal met u delen.

Programma

Het programma is van 14.00 tot 18.00 uur. De volgende sprekers zullen hun verhaal doen:

KPMG, Arjan Vreeke | Data en Integratie als pijlers van een succesvolle cloud transformatie. Begint, eer ge bezint, de cloud is te aantrekkelijk. Maar blijf wel “in control”.

Als organisaties voorafgaand de cloud transformatie een heldere visie hebben op het gebied van “data” en “applicatie integratie” zullen zij (1) meer waarde creëren, (2) effectiever transformeren en (3) duidelijk minder risico’s lopen op het gebied van informatiebeveiliging en compliance. Daarnaast zullen de contacten met uw (traditionele) IT/applicatie-leveranciers waarschijnlijk ook constructiever verlopen. Cloud transformaties beginnen vaak vanuit IT. De werkplek, directory services zijn vaak de eerste toepassingen die naar de cloud gaan. Maar dan zijn ook de “business applicaties” aan de beurt. Maar zijn die applicaties wel geschikt als “SAAS”, en hoe gaan wij om met het maatwerk? Hoe houdt u deze transformatie in de hand én weet u meerwaarde te creëren? Maakt u tijdige de switch van de cloud als “kostenbesparing” naar “de cloud als “waardecreatie”.

Motion10, Gijs in ’t Veld | Een Slimme Data en Integratie Hub in Azure – hoe ziet dat er uit en hoe zet je dat op?

Data kent tegenwoordig vele variëteiten, volumes en snelheden. Dit moet op allerlei manieren beschikbaar worden gesteld, zowel intern als extern. Maar je hebt te maken met een bestaand applicatielandschap met al haar “nukken”. Hoe zet je een architectuur in Azure op zodat je deze data snel en veilig kan integreren, samenstellen en weer ontsluiten?

Fugro, Giovanni Vierling | There and back again, a journey to the cloud

Fugro was een traditioneel bedrijf dat bodem onderzoek deed, met schepen, CPT-Trucks en boorinstallaties. Anno 2019 is Fugro bezig met een digitale transformatie. In 2015 is deze transformatie begonnen met de uitrol van Azure Active Directory wereldwijd en O365 naar zo’n 7500 gebruikers. Directe voordelen waren dat gebruikers eenvoudig op veilige wijzen over grenzen van landen en fysieke kantoren heen gegevens met elkaar konden delen en samen werken. Connectiviteit in een hybride omgeving, met deels nog onpremise/IAAS en deels al SAAS diensten blijft een uitdaging met name voor wat betreft security. Het toenemende gebruik van low or no code oplossingen vraagt een cultuurverandering in de IT organisatie, de functionaliteit is niet langer het domein van de functioneel beheerders. Hun expertise dient zich uit te breiden naar business advies, “ hoe efficiënt met automatisering om te gaan en welke tools staan er ter beschikking van de medewerkers”.  De cloud biedt grote mogelijkheden, maar vraagt ook om actief beheer om de voordelen te kunnen uitnutten.

Van Gogh Museum, Bart Rietdijk | Een datagedreven Van Gogh Museum!

Bart Rietdijk van het Van Gogh Museum in Amsterdam vertelt over hun visie op data-gedreven werken en het belang van een data- en integratiehub. Hij licht toe hoe zij het project Van Gogh Personaliseert! hebben opgezet, wat de doelen zijn en welke keuzes zij hebben gemaakt.  Een inspirerend verhaal van een bijzondere organisatie die hun bezoekers een nog betere belevenis willen geven.

Voor wie is dit evenement bedoeld?

Het evenement is interessant voor alle managementfuncties die te maken hebben met cloudintegratie, transitie naar de cloud en datamangement. Functies zoals IT management, Solution- en Enterprise-architecten. Schrijf u in en mis deze inzichten niet!

Wilt u meer weten over de kracht van (cloud)integratie en data en wat u kunt doen om een goed digitaal ecosysteem op te zetten, schrijf u in voor dit evenement. Laat u inspireren op 18 juni in Rotterdam.

Locatie: 42ste verdieping De Rotterdam. Wilhelminakade 175, 3072 AP Rotterdam

Meer informatie?

Ter voorbereiding op dit evenement, download u de whitepaper “Integratie als hefboom voor cloudtransitie”  en “de data-gedreven organisatie”“. U kunt ook deze pagina bekijken om meer te weten te komen over de digitale transformatie in lijn brengen met uw strategische doelen.

'