Menu

Voor meer diversiteit in de ICT

Voor #WomaninMotion interviewden we enkele vrouwen die het aangedurfd hebben de schijnbaar suffe, typisch mannelijke wereld van de ICT te betreden. Hoe is het om als vrouw in de ICT te werken? Manisha Dewki start als Young Professional Change Consultant bij Motion10. Zij vertelt over haar visie op vrouwen in de IT.

Change Management en IT

Het is de combinatie ervan: Change Management heeft te maken met processen, met technologie en mensen. Je bekijkt een probleem vanuit verschillende invalshoeken. Dat maakt het heel interessant.

Bijzondere keuze

Waarom heb jij gekozen voor de IT-wereld?

“Ik had nooit gedacht dat ik na het afstuderen in de IT terecht zou komen. Als ik dacht aan IT, dacht ik aan programmeren en websites bouwen. Maar deze functie had daar helemaal niks mee te maken: het had te maken met change management, in een wereld die continu verandert en steeds groter wordt. Ik had wat vakken tijdens mijn opleiding die te maken hadden met change management, en dat vond ik erg leuke vakken. Change management sprak me aan omdat ik het als een uitdaging zie om met weerstand van mensen om te gaan en dat om te buigen.”

Hoe ervaar je het werken bij een ICT-consultancy bedrijf?

“Over een tijdje hoop ik dat ik in ieder geval heb geleerd hoe je bepaalde projecten op gang kunt brengen, hoe je die af kan ronden en hoe je dat naar de wens van de klant kan doen. Daarnaast denk ik dat ik mezelf bij die tijd op heel veel vlakken heb kunnen ontwikkelen. Dat is ook nodig in de IT-wereld, die is continu in ontwikkeling. Ik wil graag mijn kennis uit blijven breiden door middel van cursussen en trainingen. Het is de combinatie ervan: change management heeft te maken met processen, met technologie en mensen. Je bekijkt een probleem vanuit verschillende invalshoeken. Dat maakt het heel interessant.”

Wat is het belangrijkste inzicht dat je hebt gehad in de afgelopen tijd?

‘’Dat je moet doorzetten als je een doel hebt, ongeacht wat anderen van jou vinden en wat ze zeggen. Gaandeweg mijn schoolcarrière had ik het gevoel dat mensen me soms toch probeerden te ontmoedigen. Maar doordat ik in mezelf geloof en wist dat ik het kon is het me gelukt om uiteindelijk mijn doel te behalen.’’

Facts

  • Wie? Manisha Dewki
  • Leeftijd: 23.
  • Opleiding: Bedrijfskunde MER.
  • Hobby’s: “Sport: fitness, boksen. En ik reis graag: ik vind het leuk om culturen van andere landen te zien. Suriname is tot nu mijn favoriete reisbestemming. Vooral doordat mijn ouders daar zijn opgegroeid, en omdat ik daar familie heb. Suriname is niet zo makkelijk te vergelijken met Nederland, qua hoe mensen met elkaar omgaan en met elkaar leven. Dat vind ik heel interessant.”

Andere bril

Wat kunnen we in de ICT van vrouwen leren?

“Ik denk dat vrouwen zaken met een totaal andere bril bekijken, vooral vrouwen met een niet-IT achtergrond. Ik merk dat ook als ik nu met collega’s spreek over bepaalde problemen tijdens projecten. Vrouwen kijken toch meer naar de gevoelsmatige kant. Een voorbeeld: we keken vandaag naar het intranet. Daar staat een formulier voor de belastingdienst, voor de eindgebruiker, met een opmerking over metadata. Dat is voor mensen met een IT-achtergrond logisch gegeven, maar voor mij als niet-IT’er was dit een totaal onbekend begrip. Het zit hem soms in kleine dingetjes. Omdat je een andere achtergrond hebt en als vrouw meer kijkt naar het gevoel van de eindgebruiker, let je daar eerder op en ga je meedenken over andere manieren om dat soort dingen te communiceren.”

Wat wil jij andere vrouwen adviseren?

“Vrouwen moeten zich niet laten afschrikken door technologie, of door te denken dat het alleen maar om coderen en programmeren gaat.

Tijdens mijn opleiding hoorde ik veel vrouwelijke klasgenoten zeggen: ‘IT, dat is helemaal niets voor mij want het gaat over allerlei zaken achter de schermen’. Of dat je iemand spreekt die een IT-opleiding doet, en dat die dan vertelt dat ze daar het enige meisje is. Ik denk dus wel dat dat speelt bij vrouwen, dat stereotype beeld.

Meer dan techniek

In het kort

“Ik denk dat veel mensen niet beseffen dat het ook om heel andere zaken gaat. ”

Ik denk dat Motion10 dat zelf nu ook merkt doordat er veel meer klanten zijn die gaan vragen om hulp bij het adoptie- en Change Management vraagstuk.”

Meer informatie? Neem contact op met recruitment@motion10.com.