De transformatie naar een data-gedreven organisatie

De Kuip is bij wedstrijden standaard uitverkocht. De grootste winst wordt bereikt door de klant om de wedstrijden heen steeds beter te bedienen. Daarvoor is het belangrijk om een integraal klantbeeld te hebben, en een eenduidige definitie van de producten. Wie zijn precies de fans en de zakelijke klanten? Wat voor producten en diensten verkopen we eigenlijk? Feyenoord maakt gebruik van het Microsoft dataplatform om deze zaken inzichtelijk te maken. Motion10 hielp hen daarbij.

Edwin Suk, Chief Information Officer bij Feyenoord: “Het is niet een business intelligence-project; het is een organisatieproject.” Bekijk de case video van het project van Feyenoord hieronder.

In het kort

“Vroeger was de organisatie het belangrijkste. Wij hebben gezegd; we gaan het omdraaien. De basis is nu niet meer de afdeling, of de organisatie: de basis is nu de informatie.”

Meer over de case van Feyenoord?

Feyenoord heeft nu een integraal beeld van de klanten en de producten en diensten. Met innovatieve technologieën als Stream Analytics en R open source onderzoekt de organisatie nu mogelijkheden als real-time inzicht in bezoekersaantallen en de mogelijkheden van predictive analytics. Daarnaast zorgt Feyenoord er met Azure API Management voor dat een klant met één set inloggegevens alle interacties met Feyenoord kan uitvoeren, nu en in de toekomst.

Wilt u meer informatie over wat Feyenoord wilde bereiken met het business intelligence project en wat hen dat opleverde?

Meer insipratie rondom innovatie en data?

Veel C-level managers uit de business en IT weten dat hun organisatie nog niet genoeg nagedacht heeft over het omgaan met innovatie en digitale transformatie. Of ze hebben er wel veel over nagedacht, maar weten niet hoe ze dit in de praktijk aan moeten pakken. Hoe doen andere organisaties in Nederland, en binnen uw sector dat? Hoe zorg je ervoor dat je relevant blijft, met alle technologische ontwikkelingen van vandaag de dag? Hoe blijf je competitief? In ons klantmagazine vindt u inspiratie, informatie en voorbeelden uit de praktijk.

Download nu het magazine over digitale transformatie