Na afloop van het SQL 2016 Migrate Assessment beschikt u over een advies over het meest geschikte migratiescenario voor uw organisatie

Leeft uw data nog op SQL 2016? Dan staat u als organisatie voor verschillende uitdagingen, nu Microsoft SQL 2016 per 13 juli 2021 niet meer ondersteunt, zoals geen ondersteuning bij security en bugs en toekomstige beperkingen op het gebied van functionaliteit en compatibiliteit. Gelukkig zijn er verschillende opties om deze scenario’s te voorkomen. In dit blog vertel ik u welke dit zijn.

Hoewel u kunt kiezen voor SQL 2016 extended support of een overstap naar SQL 2017 of SQL 2019, adviseert Motion10 u te kiezen voor een upgrade van uw on-premise omgeving naar de Azure cloud. Hieronder licht ik de belangrijkste voordelen toe:

• Resources eenvoudig op- en afschalen op basis van gebruik
    Met een cloud-oplossing schaalt u resources eenvoudig op en af op basis van gebruik, waardoor u alleen betaalt voor uw daadwerkelijke gebruik. Zo kunt u bijvoorbeeld ‘s-nachts kosten besparen als niemand gebruikmaakt van het platform. Bij gebruik van een SQL Server betaalt u altijd volledig voor de hardware en software.
  • Optimaal ontzorgd
    Met een cloud-oplossing bent u optimaal ontzorgd. U hoeft geen hardware en software meer aan te schaffen en te beheren. Ook bent u altijd voorzien van de laatste software updates en worden nieuwe functies en connectoren automatisch toegevoegd. Deze zaken worden door Microsoft geregeld.
  • Standaard connectoren naar veelgebruikte softwarepakketten
    Met een cloud-oplossing beschikt u over standaard connectoren naar veelgebruikte softwarepakketten. Hierdoor is het heel eenvoudig om systemen te koppelen en hieruit data te ontsluiten. Dit bespaart veel tijd, die u kan besteden aan het beter bedienen van de business in haar wensen en behoeften.

Upgrade SQL Server naar de Azure cloud: twee opties

Bij een keuze voor de upgrade van uw SQL Server-omgeving naar de Azure cloud zijn er twee opties:

• Azure SQL Managed Instance
    De eerste optie is migratie naar een Azure SQL Managed Instance. Dit is de veiligste optie. De compatibiliteit met de SQL-omgeving is zeer goed. Een migratie kan vaak 1-op-1 zonder enige code aan te passen. Daarnaast heeft u direct de voordelen van de cloud. Het platform is schaalbaar en u heeft geen kosten meer voor onderhoud, beheer en infrastructuur. Wel is Azure SQL Managed Instance de duurste optie. Als u nog een lopende SQL-licentie heeft, kunt u deze gebruiken om de kosten te verlagen.
  • Azure SQL Database
    De tweede optie is migratie naar een Azure SQL Database. Dit is de goekoopste optie. Ook hier heeft u direct de voordelen van de cloud als een schaalbaar platform en geen kosten meer voor onderhoud, beheer en infrastructuur. Daarentegen kan de compatibiliteit met de SQL-omgeving minder goed zijn.

ETL of Analysis Services

Kiest u voor migratie naar de cloud en heeft u naast uw database ook ETL draaien of maakt u gebruik van Analysis Services? Deze componenten zijn as-is te migreren naar de cloud. Data Factory, de ETL-tool binnen Azure ondersteunt native SSIS packages, deze kunnen dus direct mee gemigreerd worden. Hetzelfde geldt voor Analysis Services, ook deze modellen zijn eenvoudig te migreren naar de cloud.

SQL 2016 Migrate Assessment

Migreren van SQL 2016 naar de Azure cloud kan in veel gevallen snel en probleemloos. Om vast te stellen hoe dit ook voor uw organisatie mogelijk is, heeft Motion10 het SQL 2016 Migrate Assessment ontwikkeld. Na afloop van het SQL 2016 Migrate Assessment beschikt u over een advies over het meest geschikte migratiescenario voor uw organisatie.

Meer weten of direct aan de slag?

Wilt u meer weten over wat het SQL 2016 Migrate Assesment voor uw organisatie kan betekenen of direct aan de slag? Download hier meer informatie of neem contact op Jorgo de Muinck, Solution Lead Data & Analytics, op 06 27 32 29 92 of jorgo.demuinck@motion10.com.

Azure Immersion Workshop: Data Modernization

Wilt u de datavolwassenheid van uw organisatie verhogen? Op woensdag 23 juni organiseert Motion10 i.s.m. Microsoft de Azure Immersion Workshop: Data Modernization. Deze workshop resulteert in concrete voorstellen en inzichten voor uw transitie van een van een on-premise database naar een (hybride) cloud database. Lees hier meer informatie over de workshop.