Een flexibel Microsoft dataplatform

Motion 10 adviseert en hanteert voor dataplatforms het functionele zevenlagenmodel. In de whitepaper “Meer customer centric met data” wordt dit model kort besproken, samen met de stappen om de cultuur en processen in uw organisatie klaar te maken voor een data-driven operatie. Hoe bouwt u een flexibel dataplatform op? In een serie van drie artikelen op de website www.microsoft-businessintelligence.nl gaan we iets dieper in op het zevenlagenmodel.

Techniek en cultuur moeten hand in hand gaan om als organisatie echt innovatief te kunnen werken. Stel; u heeft de stappen gevolgd in de business paper “Meer customer centric met data”, en bent goed onderweg naar de data-driven organisatie. U heeft een duidelijk doel vastgesteld, waarvoor u steun heeft van het MT, en draagvlak in de gehele organisatie in de vorm van requirements vanuit alle afdelingen. In deze serie artikelen leggen we uit hoe u het data-gedreven werken en denken kunt gaan ondersteunen met een zeer flexibele architectuur.

Het zevenlagenmodel en het Microsoft dataplatform

In het eerste artikel bespreken we eerst nog kort rechten en beleid. Hoe zorgt u ervoor dat u dit op een logische en veilige manier inricht? Vervolgens introduceren we het zevenlagenmodel zelf. In het tweede artikel leggen we de functionele lagen stap voor stap uit, met een uitleg van de precieze functie van elke laag. In het laatste artikel plotten we het zevenlagenmodel op het Microsoft dataplatform.

  • Bekijk het eerste deel van de serie hier.
  • Het tweede deel vindt u hier.
  • Het derde deel leest u hier.

Voor meer informatie over Microsoft Business Intelligence kunt u terecht op de pagina www.microsoft-businessintelligence.nl.

De whitepaper “Meer customer centric met data is op de website van Motion10 te vinden.

 

Download de paper

Meer data-gedreven en klantgericht werken: download de business paper nu.

Lees meer