Met behulp van een hybride cloud dataplatform

U wilt innovatieve data-oplossingen bieden om uw organisatie en haar medewerkers te ondersteunen. Om wendbaar en flexibel te opereren. Om meer customer centric te worden en mensen in uw organisatie in staat te stellen om te doen waar ze goed in zijn. Hoe kan een (hybride) cloud dataplatform uw organisatie helpen om te gaan met de snel veranderende tijden?

Blijven floreren

Hoe zorg je ervoor dat je relevant blijft, met alle technologische ontwikkelingen van vandaag de dag? Hoe blijf je succesvol, in tijden waarin de snelheid van verandering constant oploopt? Wij zien het antwoord in een combinatie van twee gekoppelde visies: wees wendbaar en data-driven. Hoe vertaalt dat zich naar de manier waarop er in organisaties wordt omgegaan met data? Dat betekent dat u er als informatie manager op een flexibele en efficiënte manier voor wilt zorgen dat;

  • Eindgebruikers data en informatie – in de vorm van overzichtelijke rapportages – anytime, anyplace en via any device op kunnen vragen.
  • Er een éénduidig en betrouwbaar beeld bestaat ontstaat van uw klant, dat door iedereen in de organisatie geraadpleegd wordt.
  • Er gemakkelijk gerapporteerd kan worden over prestaties en efficiëntie van processen en teams binnen uw organisatie.

Naast een flexibele architectuur heeft uw organisatie dus een goed ingerichte en flexibele data-oplossing nodig. Om customer centric te kunnen opereren en op basis van heldere inzichten de interne processen te kunnen optimaliseren.

Customer centric opereren

Om mogelijk te maken dat customer-facing medewerkers in uw organisatie de klant nog beter te leren kennen dan hij zichzelf kent. De combinatie van wendbaar en data-driven werken zorgt dat we razendsnel kunnen inspringen op de veranderende behoeften, wensen en gedrag van onze klant. Dat we die zelfs kunnen gaan voorspellen en erop kunnen anticiperen. En dat we dus echt, en proactief, customer centric gaan opereren.

Performance management en optimalisatie

Door data over uw eigen processen en de performance van afdelingen te analyseren, kunt u de interne effectiviteit helpen verhogen. Ervoor zorgen dat mensen in uw bedrijf gaan doen waar ze goed in zijn. Zoals een creatieve marketeer die niet bezig wil zijn met data. In een succesvolle organisatie worden mensen in staat gesteld om zich bezig te houden met datgene waar ze passie en talent voor hebben. Zo kunnen zij de grootste meerwaarde leveren voor de organisatie en haar klanten. En zo optimaliseert u het vermogen van die mensen om innovatieve ideeën uit te werken.

Een cloud dataplatform

De cloud is bij uitstek de plaats om uw organisatie te helpen meer wendbaar te worden. Applicaties en architecturen in de cloud zijn immers meer flexibel dan on premises; u betaalt voor hetgeen u gebruikt, u heeft altijd de laatste functionaliteit en beveiliging tot uw beschikking en alles is vrijwel oneindig schaalbaar. Een cloud dataplatform is daarmee ook bij uitstek de plek om uw data op te slaan en te analyseren: de rekenkracht die u flexibel tot uw beschikking kan hebben in de cloud is on premises niet of nauwelijks haalbaar. Maar moet u dan uw data voortaan allemaal opslaan in de cloud? En moet u uw legacy systemen allemaal de deur uit doen?

Hybride cloud: het beste van twee werelden

Het is inderdaad goed mogelijk om een dataplatform volledig in de cloud op te zetten. Maar het zou natuurlijk zonde zijn om een bestaand datawarehouse volledig af te danken. Een hybride cloud oplossing geeft u het beste van twee werelden, zodat u profiteert van externe bronnen wanneer dat van belang is voor uw bedrijf.

Met een hybride cloud oplossing van Microsoft kunt u gemakkelijk werkvolumes van uw on premises datacenter naar Microsoft Azure verplaatsen terwijl u continu het overzicht behoudt van de infrastructuur. U kunt hybride toepassingen bouwen die gebruikmaken van bronnen op locatie en in de cloud. En u heeft de beschikking over opslag, back-up en herstelmogelijkheden met verbeterde efficiëntie en lagere kosten.

Met een hybride cloud dataplatform zorgt u dus met een soort hefboomwerking dat de kracht, effectiviteit en efficiëntie van uw on premise SQL Server drastisch verhoogd worden. En dat uw reeds gedane investeringen in een on premise dataplatform niet voor niets waren. Sterker; dat die investering nu nóg meer winst gaat opleveren voor uw organisatie.

Wendbaar, customer centric en innovatief

Uw on premise SQL uitbreiden naar een hybride cloudmodel is één onderdeel van de reis naar de cloud. En daarmee naar een  wendbare,  customer centric, efficiënt opererende en innovatievere organisatie. Die kan overleven en floreren in een steeds sneller digitaliserende wereld.

Meer inspiratie en kennis?

Wilt u meer inspiratie en informatie opdoen over architectuur en analytics in de cloud? Omdat u overweegt om met uw organisatie richting de cloud te groeien, of daar misschien al mee bezig bent? 

Liever direct aan de slag met het moderniseren van uw dataplatform? Dat kan: meld u nu aan voor de workshop “Database Modernization in a day”.