Op het Azure Lowlands event op 25 januari 2019

Microsoft investeert de laatste tijd stevig in de offerings op het gebied van Platform-as-a-Service (PaaS). Wat zijn de laatste ontwikkelingen, wat gebeurt er in de praktijk en wat is de roadmap? Motion10 is sponsor van de eerste versie van het Azure Lowlands event dat deze vragen beantwoordt, en plaatsvindt op 25 januari 2019 in Rotterdam. In de aanloop naar dit event sprak ik met Eldert Grootenboer, Microsoft Azure Integration MVP.

Het Azure Lowlands evenement is een initiatief van twee Microsoft MVP’s; Steef-Jan Wiggers en onze eigen Eldert Grootenboer. Als één van de grootste cloud providers is Microsoft stevig aan het investeren in PaaS-diensten, en Steef-Jan en Eldert zien als gevolg daarvan veel vraag naar meer informatie en inzichten in de PaaS-mogelijkheden in Azure.

Ik vroeg Eldert waarom het volgens hem zo relevant en belangrijk is om naar Azure Lowlands te komen, en voor wie?

De toekomst: Azure cloud en PaaS

Eldert: “Het is echt een event voor iedereen die met Azure bezig is of daar meer vanaf wil weten: IT-pro’s, developers en architecten.

Microsoft is echt veel aan het investeren op PaaS, en dat is zeker ook voor mij de toekomst waar we naartoe bewegen. Daar gaat het evenement over: de laatste ontwikkelingen op gebied van cloud, PaaS en iPaas.”

Eldert is Solution Architect Apps & Infra bij Motion10 en Microsoft Azure Integration MVP, en zal zelf een sessie verzorgen tijdens het Azure Lowlands event. Wat gaat hij tijdens zijn sessie met name proberen over te brengen?

Architectuur met Azure PaaS

Eldert: “Mijn sessie zal over architectuur gaan. Hoe zet je een goede architectuur op met Azure PaaS? Wat zien wij bij klanten? Wat hebben we bij klanten opgezet en wat zijn we daarbij tegengekomen?

Er zijn natuurlijk ook alternatieven, en daar zal ik ook aandacht aan wijden. Welke mogelijkheden heb je en welke keuzes maak je daarin?

Het gaat overigens niet allemaal over techniek; er zit ook een stuk business aan. Je gaat niet alleen maar kijken naar de techniek, maar ook: hoe zorg ik ervoor dat het kostenefficiënt is, en hoe zorg ik ervoor dat er toegevoegde waarde voor de business wordt bereikt?”

Kennisdelen

Wat wil Eldert zelf met name opsteken tijdens het event?

Eldert: “Ik wil zelf vooral leren over hoe anderen er mee bezig zijn. Hoe zien anderen de toekomst? Wat zijn zaken waar zij tegenaan lopen en hoe lossen zij dat op? Het gaat echt om het typische Motion10 idee van kennis delen: het doel is om van elkaar te leren.

Ik denk dat het een heel mooi event gaat worden en ik hoop dat er veel mensen komen!”

Meer informatie en aanmelden?

Het Azure Lowlands event vindt plaats op 25 januari, van 8:30 tot 17:30 bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Lees op de website van Azure Lowlands meer over de sprekers en het programma. Het aantal plaatsen is beperkt, bestel nu!

Direct aanmelden en kaarten bestellen voor Azure Lowlands.